top of page
Tovetovetove_billede2.jpg
Tovetovetove_billede.jpg

Tove! Tove! Tove!

Teater Momentum / Det ny Konglige Teater, august 2017.

Tove Ditlevsen elskede meget. Sjældent er et menneske så oprivet og ud af sind som ved forelskelse. 

I Det Nye Konglige Teaters udgave af successforestillingen Tove! Tove! Tove! skaber vi rum for forelskelsens vanvid. Genom iscenesættelsen og gentagelsen af et enkelt digt, prøver vi at rumme alle de aspekter af forelskelse der var i Tove Ditlevsens liv, og måske også nogen af dem der er i vores eget.

 

"Indrømmet Tove! Tove! Tove! er provokerende. Og på sin egen skæve vis musikalsk. Og urkomisk. Men først og fremmest modig - fordi alle udenomsværker er flænset væk. Skuespillerne optræder under egne navne. Iført striksæt model hausfrau i orange, beige og brune striber. Men senere krænger de tøjet af og afslutter forestillingen strippet ind til det bare og absolut usexede undertøj - henholdsvis model Hammerthor og Sloggi.

Der er intet forsonende lys, ingen rekvisitter at gemme sig bag eller scenografi at forsvinde ind i. Og selvom Tove! Tove! Tove! er en musikforestilling er der heller intet orkester. ( ) Når forestillingens absurde univers fastholder publikum skyldes det også, at skuespillerne formår at holde gang i en fællessang med teksten: "Jeg

elsker dig - åh, jeg elsker dig", som vi opildnet af skuespillernes energiske armbevægelser synger igen og igen i en messende uendelighed. Tove! Tove! Tove! er kantet, skæv og grotesk. En nøgen, sårbar og klukkende morsom hyldest til kvindelivet, som lever i kraft af det rum af fællesskab, Nanna Cecilie Bang og Katrine Leth Nielsen får skabt."

Fyens Stiftstidende, Anne-Lene Kryger Larsen.


Medvirkende: Nanna Cecilie Bang og Katrine Leth
Iscenesættelse: Petra Adlerberth-Wik
Kunstnerisk leder: Henrik Grimbäck

bottom of page